Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Injekcijska hidroizolacija

Injekcijska hidroizolacija je relativno novi tip hidroizolacije, ne samo novi, već i najbolji način hidroizolacije.

Koristi se za vanjsku obradu zidova temelja ili druge strukture kako bi se spriječio izravan kontakt strukture s vlagom u tlo. Najvažnija razlika ove metode je u tome što se upotrijebljeni materijali pod visokim tlakom pumpaju u dubinu materijala kroz kontaktnu strukturu tla, strukturu strukture, kroz specijalne alate-pakerice.

Metode za injektiranje koje se primjenjuju na materijale podijeljene su u četiri vrste:

  • poliuretan;
  • akrilatni gelovi;
  • epoksi;
  • mikro-cement.

Poliuretanski materijali i akrilatni gelovi - plastični i ne smiju se srušiti kada se promijeni opterećenje. Ovi materijali su hidro-aktivni, polimeriziraju se pod utjecajem vode.
Epoksidni materijaliza razliku od poliuretana i akrilata, polimeriziraju bez vlage. U nekim slučajevima, velika količina vode negativno utječe na svojstva učinkovitosti disperzija epoksida.
mikro-cementkao i prodorna hidroizolacija, prodiru u sve praznine i pukotine, kristalizirajući, tvoreći barijeru nepropusnu za vodu. Projekti obrađeni epoksidnim spojevima, nakon polimerizacije, dobivaju dodatnu mehaničku čvrstoću. U nekim slučajevima pumpanje s epoksidnim polimerom učinkovito je za popravak pukotina i dodatno jačanje temelja.
Najekonomičniji materijali za hidroizolaciju ubrizgavanjem su poliuretanski polimeri. U interakciji s vodom, oni se povećavaju do 20 puta. Unatoč prividnoj jednostavnosti ove metode, teško ju je reproducirati bez detaljnog ispitivanja predmeta, odabira materijala i tehnologije. Među najpoznatijim materijalima su poznate njemačke marke injekcijske hidroizolacije Joco, Shomberg, Sika, kao i relativno jeftine domaće kompozicije koje koriste Bayer-ove komponente. Ovi materijali se učinkovito koriste u podzemnim tunelima i tunelima podzemne željeznice.
ibud.com.ua

Pogledajte videozapis: XYPEX - JEDINSTVENI KEMIJSKI POSTUPAK HIDROIZOLACIJE I ZAŠTITE BETONA (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar