Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Bowers i nova Moskva iz SNT-a dobit će novi status

Većina vikendice na mjestu nove Moskve neće biti srušena i dobit će status pojedinačnih objekata stambene izgradnje (individualna stambena izgradnja).

Ta će vijest umiriti stanovnike ljeta, koji su bili zabrinuti da će se izgradnjom novih teritorija partnerstva u vrtu jednostavno srušiti. Razlog za takvu zabrinutost bio je prijedlog zakona o razvoju izgrađenih područja. On opisuje jedan mehanizam pregovaranja s vlasnicima nekretnina, "koji ometaju obnovu naseljenih područja". Prema novim pravilima, ulagači koji imaju pogled na određeni teritorij ne smiju više ublažiti svakog vlasnika imovine, već nude svima cijenu odjednom.

Projekt za proširenje teritorija Moskve na račun Moskve zove se najveći u cijeloj povijesti grada. Glavni grad će se proširiti na jugozapad, a vlasnici kuća u tim mjestima nisu znali što očekivati.

Dana 4. prosinca, u četvrtak, zamjenik gradonačelnika glavnog grada za urbanističko planiranje i izgradnju, Marat Khusnullin, obećao je da će sva turistička naselja "biti sačuvana i prenesena za individualnu stambenu izgradnju." Status "objekta individualne stambene izgradnje" pružit će stanovnicima ljeta mogućnost da se registriraju u svojim ljetnim kućama i na njihovom mjestu grade kapitalno ozbiljne kuće.

Takva sretna sudbina čeka većinu vikendica. Izuzetak će biti one za koje će cesta proći u budućnosti, a koja imaju neka ograničenja za dobivanje statusa IHC-a.

Sada moskovske vlasti razvijaju program za razvoj udruga vrtova, vrtova i dacha na spojenim teritorijima grada do 2030. godine. Njime se, između ostalog, predviđa mogućnost prebacivanja zemlje ljetnikovaca i SNT-a u kategoriju zemljišta namijenjenih za individualnu stambenu izgradnju.

Sada se pripremaju prijedlozi za izmjenu postojećeg zakonodavstva i novih regulatornih akata. Tada će novi program biti testiran na nekoliko pilot projekata, a tek nakon toga bit će podijeljen svim ljetnim stanovnicima nove Moskve. U tom slučaju, prijenos zemljišta SNT i vikendice u "IZHS objektima" neće biti obvezno - to je dobrovoljna stvar.

Koje su prednosti IHC statusa? Odgovor ćete naći ovdje u ovom članku. Ovaj video će vam reći što tražiti kada kupujete ljetnikovac. I ovaj dio foruma sadrži sva pravna pitanja.

Загрузка...

Ostavite Komentar