Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Pšenica podnesena: kako pripremiti hranu za ribnjake

Namakanje, parenje, norme hranjenja, metode drobljenja i druge suptilnosti.

Seljaci riba s ribom ponekad se hrane šaranima i bijelim kupidama krastavcima i salatom; Uzgajaju se crvi, tako da ribe ne pate od nedostatka bjelančevina, i općenito pokazuju najvišu klasu u pružanju ribe "raznolikom, ukusnom i zdravom prehranom uravnoteženom u sastavu aminokiselina, vitamina i minerala".

Želim da riba bude ukusna i zdrava. Kao i svi njegovi.

Tema hranjenja ribom je ogromna, u ovom članku ćemo se usredotočiti na pravila i način pripreme hrane iz žitarica i vrste zelenih aditiva u prehrani ribe. U sljedećim člancima ispričat ćemo vam o načinima izrade hranilica i izboru mjesta hranjenja, o vremenu hranjenja, o načinu privlačenja kukaca u ribnjak i uzgoju crvi.

  • Što žitarice su bolje za hranjenje ribe.
  • Norme hranjenja šarana.
  • Priprema hrane za ribe.
  • Hrani se hranjenjem ribnjacima.
  • Zeleni dodaci u hrani za ribnjake.

Osnova ribljeg obroka je zrno žitarica, u redu prema nutritivnoj vrijednosti: pšenica, ječam, raž, zob. Od kilograma pšenice, šaran probavlja pola kilograma hranjivih tvari, nutritivna vrijednost ječma je otprilike ista, ali riba ga bolje apsorbira, a općenito daje manji porast; u raži, naprotiv, uporaba proteina za dobivanje više od 70%, ali ribe uglavnom jedu loše. Zob se također odlikuje niskom produktivnošću i niskom hranjivom vrijednošću, a riba se daje samo kao dio krmnih smjesa, u malim količinama i poželjno pročišćena iz filmova..

Ovdje je moj hranitelj - u jednakim dijelovima, kotlet pšenice, kukuruza i prosa.

Dnevne norme hranjenja dvogodišnjeg šarana (% po težini ribe)

Riba s ribnjacima može se hraniti jednostavno pšenicom, a ne pripremiti na bilo koji način. Međutim, metode pripreme hrane izravno su povezane s učinkovitošću hrane. Stručnjaci preporučuju drobljenje zrna u drobilici, dok je riba manja, što je zrno sitnije.

Para poboljšava okus zrna, jer se dio škroba prevodi u šećer (zrno izliveno u posudu slojem ne većim od jednog metra, ulijeva se vodom pri temperaturi od 90 stupnjeva, miješa, zatvara i ostavlja 4 sata).

Od svih vrsta pripreme hrane za ribnjak na TheWicku najpopularnija klijavost pšenice. Gotovo se pojede od šarana.

Za mene je lakše nigdje proklijati pšenicu. Natočio je žito u vrećicu i bacio ga u vodu. Sutradan ga je izvadio i stavio na suho, trećega dana hrana je bila spremna.

U Alekseju je na transporter stavljena priprema pšeničnih klica: izvadio je jednu vrećicu iz vode - odmah zaspao i ubacio drugog u vodu, a treću je nahranio žito. Cijeli rad traje doslovno dvije minute.

Na slici ispod - pšenica je proklijala s kojom je The Wick član s njegovim nadimkom hranio ribu u ribnjaku HRR.

Prema našim uglednim uzgajivačima ribe, pšenica je ovdje preeksponirana, možete se (i trebate) hraniti prije dva dana.

Samo će kralježnica izaći, doslovno 2-3-4 mm, i hraniti se!

Kombinirana hrana za hranjenje riba lošija je od kombinacije parene ili proklijane pšenice i prirodne biljne i životinjske hrane iz ribnjaka. Uglavnom se koristi iz financijskih razloga, kada je jeftinija od žitarica i daje ribama veći porast, ili kada žele smanjiti troškove rada - za razliku od pšenice. Ne treba je kuhati na pari ili klijati, bacati u jezero i slobodno.

Formulacija hrane za uzgoj šarana u ribnjacima,%

Neki uzgajivači ribe kombiniraju hranu sa žitaricama i hranom za životinje.

Postoji stara metoda sovjetskog ribara Shcherbina (po mom mišljenju, 1968.) - šaran je hranjen industrijskom hranom + pšenicom 45:55.

Uz veliko zadovoljstvo, šaran jede bijele kruhove.

Šarani ih jedu, bore se, ali ne vole kruh.

Tako da se komadići kruha ne šire po cijelom rezervoaru, mogu se baciti u ribe u plastičnom dovodu cijevi - usput, može se vidjeti ako je pothranjen, a riba je uvijek na vidiku.

U idealnom slučaju, šaran bi trebao biti u prehrani od 20-30% vegetacije. Najomiljenija riba iz zelenog obroka je vodena leća, ali oni ne odbijaju šaš, rog, trsku itd. Možete dati vrlo mladu i mekanu sjeckanu travu s travnjaka, posebno ribu koja jede djetelinu.

Zeleni se kuhaju neposredno prije hranjenja ribe, maksimalno dva sata, i usitnjavaju u sechkarn ili modernijem uređaju.

Suština Sichkarnija: okrenete željezni kotač, četiri noža se vrte kroz zupčanike, a posebno korito se hrani travom, koja se reže na komadiće centimetra.

Aleksej2000 pokosila je travu uz obalu jezera i primijetila kako je šaran „počeo uživati ​​u tvrdom i bodljikavom listu trske, koji je vjetar provodio do sredine jezera. U isto vrijeme bilo je more trave, au jezeru je bilo obilno dvije vrste vodene leće. Ali ovdje su, ribe, stvorenja.

The Wick članovi daju ribu čak i grated krastavci i zelenila. Krastavci se posebno poštuju kod šarana i amura.

Jedan od rijetkih savjeta na koje se doista može uhvatiti Amidon ili srebreni šarak je komad krastavca.

Odrastao sam u moru engleske salate, već sam pomislio da je bacim, a onda mi je došla sjajna, kako se ispostavilo, ideja: ponuditi je loviti. Ja ga rezam i uramljujem. Jedite očišćeno!

Pravilno hranjenje riba je iznimno važno - što je više masti u hrani, lakše će prenijeti zimu.

Pogledajte videozapis: Ozimi usjevi u Semberiji u odličnom stanju (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar