Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Od temelja do lokomotive: proizvodi iz starih guma

Jesu li potrošene automobilske gume zaslužile drugi život u zemlji? Članovi foruma razgovaraju o nekoliko načina kako ih koristiti, a vi sami - sudite sami

Može se raspravljati o tome treba li u kolibu uzeti stare gume. Neki tvrde da su mnogo štetni, a vrsta gume kvari krajolik krajolika. Drugi su uvjereni da ako je pametan, onda se iz ovog materijala može napraviti mnogo zanimljivih i korisnih stvari. Jedno je sigurno - gume pomažu uštedjeti na uređenju, pa čak i na gradnji.

temelj

Wiktar je na temeljima guma izgradio WC, šupu i staklenik. Prema njegovom mišljenju, ovaj materijal je pogodan za lake zgrade. Prvo morate napraviti markup i pokupiti gume u visini. Zatim ih je potrebno napuniti zemljom i slojem po sloj. Kao hidroizolacija staviti na vrh komada krovnog materijala.

Uzgoj biljaka

Već smo pisali o proizvodnji korisnika foruma za cvijeće. Sudionik foruma Dreamer dodaje da će takvi proizvodi izgledati skladnije na web-mjestu, ako ih obrežete prirodnim materijalima. Na primjer, kamenje - to je bolje da ih mokri, poput gume. Kamenje zalijepljeno na cement, prvo se polaže veliko. Prilikom rada poželjno je upotrijebiti lopaticu i žlicu - pogodno je gurati cement u pukotine. U prazninama možete staviti šljunak. Nakon sušenja posudu uklonite s viška cementa.

DenGo savjetuje da se na gumu pričvrsti metalna mreža ili ojačati žicom prije nanošenja cementa. To će zaštititi premaz kamena od pucanja ako se guma sužava ili se širi kada je izložena temperaturi.

Za podizanje gume može biti i drvo breze debljine 6-8 cm. Prethodno ih tretirajte antiseptikom.

Irina83 preporučuje uzgoj jagoda u gumama. Ona primjećuje da je bobica prikladna za njegu. Budući da je krevet podignut iznad zemlje, lakše je korov i manje korova, jer tamo se ne penje trava sa staza. Ostale prednosti su odsutnost puževa, ušteda vode i prostora. U budućnosti, forum planira postaviti mozaik cvjetnjaka.

Na isti način možete uzgajati i krumpir. Plodna zemlja uliva se u gumu i sadi se 5-6 krumpira. Kada klice rastu, stavite drugu gumu na vrh i izlijte tlo. Ljetni stanovnici tvrde da se iz takvih cvjetnih gredica može prikupiti nezapamćena žetva.

Sudionik Alkr foruma stavio je gume na gume na traktor MTZ-80. U takvim staklenicima raste krastavac, žetvu do kraja listopada.

Potporni zidovi

Od rabljenih automobilskih guma dobivaju se dovoljno čvrsti potporni zidovi, koji mogu zadržati značajne mase tla od klizanja. Cijena takvih zidova je mnogo niža od tradicionalne, a vrijeme izgradnje je manje.

Gume su složene na raspoređen način i prekrivene zemljom. Za visoke zidove gume se postavljaju na vertikalne pilote. Gornji redovi su im pričvršćeni stezaljkama. Gume se pričvršćuju uz pomoć propilenskih užadi ili plastične žice. U formiranim džepovima mogu biti zasađene kaskade i ampelne biljke. Rezultat će biti cvatući potporni zid.

Motor za djecu u dva dana

Aleksey Belavin dio je pješčane pješčane lokomotive iz starih guma. Trebalo je šest guma. Između guma, on je izvukao pocinčane trake i pričvrstio ih za gume pomoću krovnih vijaka. Tako su pojedinačne gume sastavljene u jednu jedinicu.

Donji okvir 3000x1000 mm izrađen je od drveta dimenzija 150x50 mm. Zidovi okvira između guma, Alexey, za snagu, izvukli su se kabelom. Okupljeni štand, položio je pod. Gotovo svi korišteni materijali, osim para OSB ploča, krovnog profila i boje, ostali su od prethodnih građevinskih projekata.Na prednjoj strani motora je bio spremnik od nehrđajućeg čelika. Za izradu parne lokomotive potrošeno je oko 2000 rubalja.

Vrtne skulpture

Koristeći gume i drvene elemente, možete osmisliti zanimljiv ulični dekor u obliku raznih životinja. Proizvodi će samo bojati akrilnom bojom.

Forumanka Kraynov govori kako napraviti krokodila. Izrežite gumu, proširite po tlu, izrežite konturu reptila. Izrežite dvije polovice tijela, sastavite drveni okvir. Uzmite odvijač: na okvir koristite dulje vijke za ušice - kratke. Napravite zube iz plastičnog ugla. Prilagodite "trenutak". Teniske loptice za oči jednostavno umetnite u utičnice.

Najčešće, članovi foruma su napravljeni od guma labudova. Nisu svi vrtlari spremni ukrasiti krajolik "urbanim" proizvodima. U tom slučaju, oni se mogu staviti u dvorište u gradu ili u blizini ulaza u seosku kuću, kao što je Arinka.

Više ideja

  • Prema Leon42, od starih guma dobivate dobru odvodnu odvodnju: lako se čiste kada se usuti.
  • Bastsan predlaže zimske "poroke": izrezati dvije male trake iz guma, umetnuti nekoliko malih debelih vijaka. Takav će uređaj biti koristan kada putujete u zemlju. Ako automobil naiđe na snijeg, stavite ove trake na kotače i automobil će moći izaći iz klizanja.
  • Epin je napravio bušotinu za zalijevanje biljaka u zemlji: iskopao je rupu duboku 3 metra i stavio gume iz ZIL-a da zemlja ne bi klizila (nakon rezanja kabela).
  • Morz predlaže korištenje guma kao baze bačava s vodom za navodnjavanje povrtnjaka.
  • Također možete napraviti vrtni namještaj i izgraditi jeftine staze.

Članovi savjetuju rezanje guma s ubodnom pilom pomoću drvene pile sa srednjim zubima. Metalna datoteka će se rezati sporije i zagrijati. Slobodne gume mogu se uzeti na gumi.

Prema materijalima sudionika foruma "Kuća i kućica"

Pogledajte videozapis: 11 10 lokomotiva u paracinu (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar