Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Planiranje gradnje

Bok, učitelju! Gdje početi? Pitanje je vjerojatno svačija glava koja se vrti. Pa, uzeo sam mjesto, odlučio o materijalima, sjeo, naslikao, izbrojao ...

Evo ga, mjesto, ovdje sam, okrećem glavu. Što početi, što početi? Iskopati rupu ispod temelja?
Ne žurite!
Pogledajte oko sebe. Postoji li ograda, parcela je ograđena? Tamo je stup počeo trunuti, a onda je pao. I općenito, potrebno je promijeniti ogradu. I učiniti odmah kapital, a ne privremenu zgradu. NEMOJTE UČINITI PRIVREMENO! Ono što se privremeno isporučuje bit će godinama dok ne padne. Zakon je tako zloban. Zapamti svoje privremene poslove. Također, štedite vrijeme i novac. Bilo kakva privremena zamolba natjerat će vas da to ponovite kasnije. Učinite to učiniti - i zaboravite.
Počnite s ogradom. Razmislite o dizajnu. Računajte troškove. Donesite materijale. Jame ispod stupova ne moraju kopati, napraviti bušilicu. Ako zamislite ogradu od opeke, i dalje trebate rupe gdje ćete ispustiti cijevi ili beton. Ako je drvena, onda ispod stupova pronađite impregnirano drvo. Općenito, bolje je jednom napraviti i zaliti betonske stupove u kalupe, čak i ako nisu u punoj visini. Na njih se mogu vezati drvene rešetke.
Ograda je učinila? Sada gledajte kako struja propada. Od sada će vam trebati uvijek. Stavite stupac, ojačajte čeličnu kutiju na njoj, s dobrom bravom. U kutiji mora biti ugrađen prekidač, brojač i utičnice. Naravno, kišnica ne bi trebala stići tamo. A sada protresite električare za povezivanje i registraciju računovodstva. Uz to sada strogo, besplatno se ne možete popeti.
A sada je vrijeme da se bavimo drvom. Već ste izračunali što i koliko vam je potrebno. Krov, podovi, nadogradnje, pregrade, prozori, vrata ... Pripremite, ponesite, stavite u dodijeljeno mjesto. I ne samo hrpu odbačenih, već iu malim hrpama, s brtvama. Potonji će također trebati puno, ne zaboravite ih uzeti u obzir, inače ćete izrezati dobar materijal na brtvama.
Ispod snopa, prvo stavite drvo ili trupce, tako da su najmanje tri puta više od tla. Na vrhu polietilena na njima, a zatim složite hrpu. Tako voda iz zemlje ne rasteže se na hrpu.
Položite uredno, s prazninama između dasaka. Da, svaka (!) Ploča na tri mjesta sa samoreznim vijcima izvlači brtve, inače ćete tu ploču okrenuti u ruke i razmisliti koji je od njih dobar propeler. Voditi će se prilikom sušenja. Na vijake novca, ne škrtariti, svi će ići na posao, još uvijek nije dovoljno.
Na vrhu svake hrpe polietilenskog debelog pokrova. Neka drvo prođe kroz vjetrove, ali iz kiše prekrivene za pouzdano. Sada, u redu, sada za ljeto prije zime sve će se dobro osušiti, a težina će se smanjiti neusporedivo. Ali kako! Uostalom, potrebno je sve podići rukama, svakom daskom
I jesen-zima će doći - zamotajte cijelu gomilu s polietilenom, a zatim sačuvajte od snijega i vlage. Nemojte žuriti, kažem, ovog ljeta vjerojatno neće preuzeti zidove.
Uklonite sav višak s web-lokacije. Možda je iz stare kolibe ostalo ono što je ostalo, temelj je stršio ... Zamisli vrijedi li se osloniti na njega. Nije li bolje razbiti, rastaviti i koristiti kamenje za svoj temelj?
Mjesto je čisto, prilagodite rovokopač, iskopajte rov za temelj i izvadite zemlju, ako ste odlučili staviti kuću u prizemlje. Do sljedeće sezone, to bi trebalo biti učinjeno već, tako da u proljeće neće čekati da se zemlja odmrzne, ona će nestati. Bez toga će biti puno posla.
Donesite vodu, ako je u blizini centralizirana autocesta. Ovdje, nažalost, bez hrabrih komunalnih usluga ne može. Ali u svakom slučaju, svakako dobro ili dobro opremljeni. Voda bi trebala biti na mjestu, bit će potrebna sada. Ne pokušavajte privremeno staviti bačvu s uvezenom vodom. Problemi s isporukom, kada će svaki dan biti na računu, onda se ta bačva na drugom mjestu mora preurediti, a svi će morati izvući vodu.
Borba za kanalizaciju.Iskopajte i opremite septičku jamu, rov. Razgovarajmo više o tome, a vodovodni i kanalizacijski sustavi bi trebali biti opremljeni sada, kako bi se točno znalo gdje će cijevi ići do temelja. Inače ćete ga vjerojatno pobijediti i posvojiti posljednje riječi za nešto što niste odmah učinili.
Sada stavi garažu. Osim, naravno, ako ga nećete imati odvojeno, ako niste razmišljali o tome da ga smjestite u kuću. U najmanju ruku, drvarnica, ili što god ste planirali. Ali učinite to odmah, zapamtite: ne trebate matične kuće. I soba je već potrebna, gdje ćete pohraniti alate i male materijale, položit ćete cement, gdje ćete možda morati opremiti radionicu. Dakle, poželjno je da je toplina u njoj bila, i da je bila zatvorena sigurno, i struja je spuštena i razrijeđena u garaži odmah na mjestima.
Police, ladice na zidovima kulture, klupa i stroj. Barem brusni papir! Da, i poželjno je i vijak. Ne žalite vrijeme, učinite odmah i temeljito, dok zidovi ne budu gotovi. I zidovi garaže trebaju biti topli. Da bih zimi otvorio vrata, zaustavio sam se i zrak se brzo zagrijao od zidova. Ne zaboravite na ventilaciju, inače će vaš automobil trunuti.
Ne zaboravite ni jamu, da, također, njezin svakodnevni život. Rasvjetna tijela, rubovi, udobno stubište, bilo bi lijepo prekriti njegove zidove laganim pločicama. Odmah ćeš to učiniti - onda ćeš se zahvaliti cijelom životu. Odvojite se za kasnije - nema vremena.
Električna oprema u garaži odmah na mjestima. Uklonite stup s kutijom, strojem i pultom u garaži…
Između svih poslova bilo bi lijepo imati vremena za opremanje vašeg vrta. Ovo je prvo ljeto! Čišćenje, sadnja grmlja-drveća do jeseni, sjetva trave, ako je potrebno ... Tada, u vrijeme uvođenja, sve to će dobiti snagu, ukorijeniti se, pa čak i bobice, barem, VEĆ biti.
Dakle, za prvu sezonu imate dovoljno posla da raskinete, imate vremena za okretanje. No, moguće je da ne morate voditi brigu o vodi, sve je spremno, a kanalizacijski sustav je lako riješen, mjesto je čisto i ima mjesta. I još uvijek ne žurite! Jeste li spremni graditi zidove? Jeste li mislili na sve, pripremili sve? Jeste li spremni zalupiti krov? Uzmite si vremena, dajte sebi vremena. Dok ste zauzeti tim mjestom, tijekom ljeta ćete u glavi podići mnogo ideja i misli, a mnogo onoga što je danas zamišljeno bit će odbačeno.
To je kao sportaš prije početka: zatvorite oči, dišite, skupite misli, smirite se. Tvoja rasa nije jednostavna. Riješite, na primjer, pitanje je: kako podići beton na zidu? Ili nosite kante, ili stavite betonsku miješalicu na skelu, ili dođite s dizalicom, ili opremite transporter ... Ali još uvijek imate nekoliko pitanja kada počnete okretati svoje misli, dan za danom!
Ovo i ono, a ljeto je već prošlo, pa čak i jesen već puca u punoj snazi ​​sa svojim vjetrovima i ispljuvkom. Vrijeme je da se sakrijemo u toplinu. I tako da vrijeme ne nestaje, ne živite za ništa. Vrijeme je da otvorimo prozore i vrata. I dobro, ako ste već opremili garažu, to znači da nećete odbaciti zimu. Imat ćete svu ovu zimu za rad u stolariji ako još imate vremena. Nemojte laskati sebi, prebrojiti koliko vi i drugi trebate. I kupiti sve to - opet, brojati koliko će koštati. Zato kažem: nemojte živjeti za ništa, sami ćete to učiniti, ako se ne bacate na kauč. Zaboravite na TV za sada ...
I čim je proljeće temperatura riješiti na pozitivno, čim je snijeg u rovovima uvenuo i otišao u zemlju - ovdje žuri, ne gubiti vrijeme. Temelj, zid, jesen bi već trebali rasti, gornji kat je položen, a krov srušen. I na hladnoću i na vrata prozora.
Ako niste ubili prošlu zimu bez svrhe, onda vam predstojeća zima neće obeshrabriti. Pustite ih da se ohlade kroz prozore, već ste zaštićeni, ruke se neće smrznuti. Čak i ako kuća još nije izolirana, ali jednostavno su postavljeni zidovi, sve možete urediti za zimu. Podovi, pregrade, stepenice, vrata, komunikacije, cijevi ... Čak i peć za početak!
I treće ljeto možete povući obitelj. Neka ne završi sva završna obrada, ali ima vode i kanalizacijski sustav već radi.Ako želite, neka vaš suprug s djecom pozadinske ljepila, boje, vrtlarstvo ... Vaša briga u ovom završnom ljetu je završiti peć, izolirati kuću, ograditi dvorište, urediti sve izvan. Nemate vremena s dvorištem? Ne brinite. Za zimu će biti dovoljno nerazvijenosti, jer ćete ga sljedećeg ljeta dovršiti. No, glavna stvar: vi ste već kod kuće!
Da, bajka je ubrzo pogođena ... Ali znate, Učitelju, sve ovisi o vama, a ne o bilo kome drugom. Ako danas nisi zavitla jedan vijak, sutra ćeš se vratiti na to. I zato, ako ste napravili plan za sebe - ubijte se, ali to učinite! Jer ako ne skupljate prozore s vratima u prvoj gradnji zime, na primjer, morat ćete ih kupiti ili ih ubiti iduće zime ili još gore: prehladite se, legnete na kauč. I vaša izgradnja će se dobro pokazati u dugoročnoj izgradnji.
Sve je to, naravno, samo primjer planiranja. Primjer kako ću i ja učiniti. Sigurno će život napraviti vlastite prilagodbe, premda to nije bitno. I doveo sam ga samo da bih vam pokušao pripremiti plan. Imate svoju listu želja, veličinu i volumen, samo planirajte tako da možete koristiti bilo koje doba godine kako biste postigli cilj. Razmotrite sve što može ometati ili odgoditi rad. Ne zaboravite planirati svoje troškove i uzeti u obzir stvarne prihode.
Ako i vi, poput mene, radite, zašto, na primjer, kupujete cement za sljedeću godinu? Prema mom planu, glavne troškove podijelila sam na tri dijela: drvo i krov u prvoj sezoni, cement i opeke u drugoj sezoni i izolaciju sa sporednim kolosijekom - treći. Bit će više troškova, ali neusporedivo s glavnim, nadam se da ću se s njima nositi. A onda je pitao: zašto uzeti kredite, otkopčati kamate? Tijekom zime moći ću odgoditi koliko je potrebno za redovite kupnje.
Dok prikupljate materijale, gledajte i gledajte, pitajte ljude gdje i kako se možete okrenuti kako bi oboje bili jeftiniji i ne izgubili.
samostroj.ru

Pogledajte videozapis: Planiranje gradnje i - estetika (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar